Moestuin blog Week 37

Published on: 14 september 2014

Filled Under: moestuinblog

Views: 2765

Tags: ,

In dit wekelijkse blog schrijf ik over de ervaringen/bevindingen van mijn moestuin thuis. Dit jaar heb ik voor het eerst een moestuin aangelegd. Dus alle ups en downs van een beginnend moestuinder komen hier op dit moestuin blog aan bod. Van planten zien groeien en ze omtoveren tot heerlijke maaltijden tot aan insectenplagen en hoosbuien.

 

Moestuin blog week 37 sep

Een goede week voor de moestuin achter de boeg. Veel zon en weinig kwalijke insecten. Al de groenten groeien hard. Wat betreft de oogst heb ik een tweede keer sperziebonen kunnen oogsten, krop andijvie en wat sla. Al moet ik wel zeggen dat als ik wil,       ik meer kan oogsten. Maar ja ik moet het ook allemaal opeten. Dus voor nu laat ik de groenten die klaar zijn voor de oogst fijn staan. Op die manier is de moestuin ook een genot om naar te kijken. Wat kijken betreft…van de week was ik op zoek naar mogelijke slakken die zich verschuilen in de moestuin. Maar wat ik vond was geen slak. Onder het zeil bij de muur zat een klein beestje. Snel mijn camera gehaald en een foto gemaakt. De nieuwe bewoner van de moestuin is een hagedis.

Tenminste…het kan ook een salamander zijn. Maar ik ga voor hagedis want ik heb vaker hagedissen in de tuin gezien. Dat wil zeggen twee hagedissen. Een bij de klimop en een onder de blauwe phlox.

Hij bleef trouwens netjes zitten voor de foto. Ik heb daarna niet meer gekeken of de hagedis er nog zit. Volgens mij heeft hij een prima plekje met voldoende te eten. En ik laat hem verder met rust.

moestuin blog confubar.com

Verscholen onder het zeil. Zie hier de nieuwe bewoner van de moestuin

moestuin blog hagedis confubar.com

Hagedis of salamander, ik weet het nog niet zo zeker.

En verder deze week…

De kiemplanten op de vensterbank groeien eindelijk weer een beetje. Waarschijnlijk had ik te veel water gegeven en is dat eindelijk opgenomen door de planten. Enkele hebben het niet overleefd en zijn geknakt omdat ze te zwak waren. De slakiemen gaan volgende week de moestuin in want die groeien als kool. De kool groeit echter niet als kool maar zij zien er wel beter uit dan vorige week.

Wat betreft de pompoenen in de voortuin. Die hebben meeldauw. Ik heb de aangetaste bladeren verwijderd maar toen ik omhoog keek zag ik dat de grote eik van de gemeente onder de witte vlekken zit. Dus de meeldauw komt zeker te weten terug.

De nu wat kale pompoenen bloeien nog steeds met prachtige geel/oranje bloemen maar hebben nog geen vruchten. Misschien toch iets te laat gezaaid in de tuin. Volgend jaar toch eerder zaaien. De herfst is toch mooier met grote Halloween pompoenen in de tuin. En anders even valsspelen…bij de bloemist zag ik grote oranje pompoenen, twee voor drie euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers op de volgende wijze: