Kamperen in de tuin

Published on: 29 augustus 2014

Filled Under: Lifestyle

Views: 4811

Tags: , , , ,

Een spannende tuinvakantie voor de kinderen

Jouw kinderen of de geleende kinderen van je broer of zus in de tuin laten kamperen?
Het klinkt leuk en dat is het ook. Maar wat komt er eigenlijk bij kijken?

  • Ten eerste is het leuker om meerdere kinderen in de tuin te laten kamperen. Zodat zij in ieder geval samen pret kunnen beleven en niet alleen in het donker liggen. Natuurlijk zou je ook zelf in de tuin kunnen kamperen maar ja kinderen vinden het leuker zonder volwassene erbij. Zo wordt het toch meer een kinderparadijs.
  • Ten tweede: de tent, of misschien wel tenten. Neem het liefst een tent die niet al te groot is maar genoeg ruimte biedt voor de luchtbedden en eventueel wat knuffels en extra kussens.

Het best is om de tent in de vooravond op te zetten. Het is dan koeler voor jezelf tijdens het opzetten en koeler voor de kinderen die er in gaan slapen. Zorg er wel voor dat de tentopening niet de hele avond open staat ivm muggen.
Als je geen tent hebt kijk dan bij enkele budgetshops of speelgoedwinkels in het centrum. Zij hebben vaak goedkope tentjes te koop. Sterk genoeg voor de achtertuin. En anders vragen aan de buren of aan vrienden/familie.
Vertel de buren dan gelijk dat er kinderen in de tuin slapen. Anders denken zij dat er inbrekers actief zijn als de zaklantaarns aangaan.

Het opzetten van de tent en het inrichten doe je gezellig met de kinderen samen. Luchtbedden erin, dekbed of slaapzak, extra kussen en wat knuffels. Zorg voor zaklantaarns, stripboeken en wat spelletjes zodat zij zich niet vervelen.

 

kamperen in de tuin

Gekleurde lampionnen in de boom zorgen voor verlichting ‘s nachts en ook voor sfeer.

Veiligheid tijdens het kamperen

 Tuinlantaarns zorgen ervoor dat de tuin goed verlicht is als de kinderen ‘s nachts naar binnen willen om te plassen o.i.d. Maar zijn ook handig om zelf een oogje in het zeil te houden vanuit je slaapkamerraam. Voor de gezelligheid en de veiligheid laat je de hond in de tuin slapen. Vinden de kinderen leuk en de hond zelf ook. Zorg er wel voor dat de drinkbak ook buiten staat.

kamperen in de tuin

Ik houd de wacht wel!

 Natuurlijk blijft de achterdeur van het slot en laat je binnenshuis enkele lampen aan. Kinderen vinden het soms toch iets te spannend. Het kamperen in de tuin wordt dan kamperen in jouw bed! Wat rest is een goed voorbereide avond van vertier.

Maak er een gezellige avond van bij het kampvuur

Zet de vuurkorf aan en rooster marshmallows aan een stokje. Vertel elkaar verhalen rondom het vuur. Niet te spannend natuurlijk! En ga op speurtocht in de tuin. ‘s Avonds komen de nachtdieren tevoorschijn. Vaak egels, slakken, uilen en vleermuizen. Als je jezelf een beetje inleest over deze dieren dan kun je de kinderen goed informeren.
Smeer de kinderen in tegen muggen en geef ze een nachtkusje.
Verlaat de tuin en laat de kinderen genieten in de tent.
De volgende ochtend zullen zij vroeg op zijn. Let daar wel op. In de tuin is er meer geluid waar je wakker van wordt dan in de slaapkamer. En de zon werkt daar ook aan mee.
Veel plezier met kamperen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers op de volgende wijze: