Wat kun je doen met…..Hennepolie?

Published on: 2 oktober 2014

Filled Under: Food, Health

Views: 4971

Tags: , ,

Wat kun je doen met…..?

In deze serie vertel ik wat je kunt doen met bepaalde producten of ingrediënten.
Van die producten die je weleens ziet liggen in de supermarkt of reformwinkel. Je kijkt erna maar hebt geen idee waar ze voor zijn. Je koopt het in een opwelling en vervolgens ligt het in de keukenkast. Waar het vaak ook blijft staan. Tot nu, want hier volgt wat je ermee kunt doen…

Hennepolie

hennepolie confubar

Wat is hennepolie?

In de schappen van de winkels staan tegenwoordig een heel scala aan olies. De meest opvallende is toch wel Hennepolie. Maar wat is hennepolie precies?
Hennepolie is een olie dat gemaakt wordt van de hennepplant. De hennepplant bevat weinig tot geen geestverruimende stoffen in tegenstelling tot de hennep bloemknoppen en zaaddozen. Je kunt de hennepolie dus zonder risico gebruiken. Je wordt er niet high van. De hennepolie in de winkels is vaak gemaakt van hennepplanten die niet geschikt zijn voor de wietteelt, maar geschikt zijn voor de medicinale kant van hennep.

Hennepolie bevat omega 6 en omega 3 vetten. De verhouding van deze vetzuren (2 op 1) zou perfect zijn voor de mens. Deze essentiële vetzuren maken wij niet zelf aan en halen wij uit ons voedsel. Althans zo zou dat moeten. De vetzuren zorgen voor een gezonde huid en laten celmembranen goed functioneren. Klinkt allemaal goed maar je weet zelf ook wel dat de ene keer een product goed voor je is en tien jaar later weer slecht blijkt te zijn.

Waar je wel op aan kunt is wat je ziet en merkt aan je lichaam.
En bij hennepolie is dat goed te merken.

Waar gebruik je het voor?

Hennepolie wordt als lichaamsolie gebruikt tegen serieuze huidproblemen als acne en verder tegen droge huid, huidschilfers en roos. Je kunt het smeren op je huid of enkele druppels in je haar masseren tegen roos en droog haar. Je haar voelt er in ieder geval voller van. Op je huid merk je dat je huid strakker aanvoelt en minder geïrriteerd is.

Hennepolie is ook geschikt om in te nemen. Het schijnt te helpen tegen depressies, hartkwalen en volgens sommige wetenschappers zelfs tegen kanker. Maar mocht je het gebruiken voor bovenstaande aandoeningen en ziektes dan eerst bij je huisarts of behandelend arts navragen of het ook goed is voor jou. Hennepolie kan namelijk een remmende werking hebben op de bloedplaatjes. Ook kan het stoelgangproblemen opleveren als diarree en buikkramp.
Voor inname geldt 3 theelepels per dag.

Hennepolie moet je nooit verhitten boven de 40 graden. Dan komen namelijk giftige stoffen vrij en werkt de hennepolie niet meer. Het is net als extra virgin olijfolie alleen geschikt voor koude gerechten. Dus enkele scheuten over je salade of (gegaarde) pasta.
De smaak is licht nootachtig. Het lijkt op een milde variant van extra virgin olijfolie. Zelf vind ik er niet zoveel smaak aan zitten. Je hoeft het niet te gebruiken als smaakmaker voor je gerecht.

Hennepolie heeft blijkbaar veel goede eigenschappen. Probeer het eens bij je gerechten en zie zelf wat het voor je doet. Het schijnt dat je er vrolijker van wordt. En dat is altijd mooi meegenomen. Koop het wel in een glazen fles en niet in een plastic fles. Plastic flessen geven schadelijke stoffen af aan olies.
Voor je huid zijn er genoeg biologische en veilige producten te verkrijgen waar hennepolie in is verwerkt. Van shampoos, conditioners tot zonnebrandcremes en after sun.

hennepolie confubar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers op de volgende wijze: